Kära läsare välkommen till första delen i två delar i en resa genom hjärtat av homesteading, en livsstil som lockar med löften om enkelhet. Men som bär på en komplexitet som få anar. Låt mig ta dig med på en vandring genom denna värld, där doften av nybakat bröd blandas med jordens mustiga doft och ljudet av tuppen som galer över mo och hed som din nya väckarklocka.
Tänk dig en morgon då du vaknar till solens första strålar som silar in genom fönstret. Du sträcker ut handen och känner den svala, rena luften stryka mot din hud. Utanför väntar en dag fylld av meningsfulla sysslor som att plocka höns varma ägg, mata dina getter vars mjuka bräkande hälsar dig välkommen och kanske baka ett doftande surdegsbröd vars arom kommer att fylla hela ditt hem. Det är lätt att förstå varför så många drömmer om detta liv.
Alltför ofta här jag människor som talar så gott till andra att de behöver leva det enkla livet och börja ägna sig åt att bli mer självförsörjande. Men verkligheten med homesteading. Det så kallade"enkla livet är kanske inte alltid så enkelt, och som oftast romantiseras. Jag vet att jag själv kan i tidigare inlägg försökt förskönat det hela av den romantiska idén om självförsörjning och närhet till naturen för att jag själv ser alla dess fördelar i mitt liv. Men varje mynt har som bekant två sidor så i dagens blogginlägg kommer du att få ta del av vad många inte berättar och som du bör veta innan du hoppar jämfota.
Verkligheten bakom kulisserna
Homesteading är inte endast en dans på rosor. Det är också tidiga morgnar när frosten biter i kinderna och du måste ut för att se till djuren, oavsett väder. Det är långa dagar som sträcker sig långt efter att solen gått ner, när du fortfarande står i köket och konserverar sommarens skörd. Det är händer som värker av hårt arbete och en rygg som protesterar efter timmar böjd över grönsakslanden.
Det moderna samhället har byggt upp en värld av bekvämligheter som vi ofta tar för givna. Att välja homesteading innebär att avsäga sig många av dessa. Ja, maten du äter kommer att smaka himmelskt och dina hemmagjorda produkter kommer att ha en kvalitet som få butikshyllor kan mäta sig med. Men priset är tid, oändliga timmar av arbete, planering och ständig vaksamhet.
Så innan du säger upp dig från ditt jobb, säger upp din lägenhet i storstan och köper dig en bit mark för att börja ägna dig åt att bli mer självförsörjande och bygga upp en skogsträdgård för det verkar ju jätte fräckt och du har säkert funnit lite inspiration från någon av mina tidigare inlägg i ämnet. Så är det även viktigt att kunna stanna upp och få ett verklighetsperspektiv på det hela.
Samtidigt som jag fortfarande har en liknande dröm idag, har jag en bättre förståelse i arbetet som krävs samt de praktiska detaljerna runt omkring.
Under de senaste tre åren har jag ägnat min största tid åt att bygga upp och förbereda mig och varje år fortsätter jag att lägga till fler. Under den här tiden har jag lärt mig en mängd olika saker. Och när ekonomin tillåter så kommer jag att säga upp den bostaden jag hyr idag och köpa min egna bit mark. För även om jag bor rätt lantligt så kommer det med en del begränsningar då jag inte får lov att odla hur jag vill och har regler som jag måste förhålla mig till. Dessutom vill jag inte bygga upp någon annans land utan något som verkligen är mitt.
Homesteading är en fantastisk livsstil för den som är beredd på hårt arbete och ständigt lärande. Men det är inte för alla, och det finns ingen skam i att inse det. Det viktiga är att du går in i det med öppna ögon, medveten om både glädjen och utmaningarna som väntar. Så innan du tar steget, ta dig tid att reflektera. Utforska, lär dig, och framför allt var ärlig mot dig själv om vad du verkligen vill och är beredd att offra. För i slutändan är det inte enkelheten som definierar homesteading, utan passionen och hängivenheten till ett liv i samklang med naturen.
Den viktigaste lärdomen är att det "enkla" homesteading livet kräver mycket arbete och resurser i form av tid och pengar.
Verkligheten med homesteading är att det kräver som sagt mycket arbete och skär bort många bekvämlighetsfaktorer som vi har som samhälle.
Ett exempel är en enkel burk gröna bönor på 400g som du idag hittar för runt 17 kronor i din lokala butik.
Vem älskar inte gröna bönor? De flesta människor går till affären och köper burkar med gröna bönor och sedan slänger de ihop alla ingredienser till sin måltid.
Bli en del av vår grönskande gemenskap.
Så var det dags att runda av för denna gång, kära självhushållare. Men misströsta inte, i morgondagens avsnitt dyker vi djupare in i homesteader livets unika utmaningar och belöningar. Vi kommer att utforska fler ovärderliga lärdomar som garanterat kommer att ge ditt självhushåll en extra skjuts.
Glöm inte att dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan. Oavsett om du har triumferat över en trädgårds utmaning eller kämpar med att få dina hönor att värpa, detta är din chans att:
Korsbefrukta idéer med likasinnade själar
Skryta om dina grönskande segrar (det är tillåtet, jag lovar.)
Ställa de frågor som håller dig vaken om nätterna
Och kom ihåg, ser du en fråga som du kan besvara så tveka inte att sträcka ut en hjälpande hand. I vår gemenskap växer vi tillsammans, precis som våra grödor. Så låt oss fortsätta att odla, lära och inspirera varandra. Vi ses i morgon för nästa givande avsnitt i vårt självhushållnings äventyr.
Lägg till kommentar
Kommentarer