
Sommaren är en tid av överflöd, särskilt för oss som odlar våra egna grönsaker. När trädgården dignar av sommarsquash är det dags att tänka på hur vi kan bevara denna gröna skatt för kommande månader. Som nybliven självhushållare vill jag gärna dela med mig i denna andra delen av några beprövade metoder för att ta vara på sommarsquashens härliga smak och näring.
Så när skörden är som störst och köksbänken dignar under tyngden av alla squasher är det dags att börja tänka kreativt, för när du och familjen har ätit er mätta på squash så att det sprutar ur öronen och vännerna inte vill ha mer... vad gör du då?
Som tur är sommarsquash otroligt lätt att konservera, och det finns flera sätt att göra det på så här kommer några inspirerande sätt att bevara din sommarsquash.
Sommarens överflöd i vintermörkret
Frysning, en enkel väg till sommarminnen och är utan tvekan en av de mest tillgängliga och effektiva metoderna för att bevara din sommarsquash. Det är en teknik som låter dig fånga sommarens essens i praktiska portioner, redo att förgylla vintermånadernas måltider.
Jag måste dock varna dig för att sommarsquash kan bli lite mosig när du fryser in den, men den blir inte dålig på något sätt. Den kommer fortfarande att innehålla alla viktiga näringsämnen och fantastiska smaker, men frysning av rå sommarsquash gör dock att konsistensen ändras när den blivit upptinad
Nyckeln till att din sommarsquash inte ska bli allt för mosig är att blanchera den lätt.
Blanchering för bättre konsistens
Skiva eller tärna squashen i önskad storlek.
Doppa bitarna i kokande vatten i max 1-2 minuter.
Kyl snabbt ned i isvatten för att stoppa tillagningsprocessen.
Torka av och frys in i portionspåsar.
Lägg till kommentar
Kommentarer